29 czerwca 2014

Francuski placek z migdałami i rabarbarem

Nacieszmy się rabarbarem jeszcze chwilę...

Składniki;

  •  35 dkg rabarbaru,
  • 1 płat mrożonego ciasta francuskiego,
  • 20 dkg migdałow,
  • 4 łyżki cukru,
  • łyżeczka mielonego kardamonu,
  • 5 dkg płatków migdałowych,
  • 2,5 łyżki masła
Przyprawy dostępne na stronie SKWORCU


Wykonanie;

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Ciasto rozkładamy na blaszcze. Tworzymy lekki rant z ciasta. Na tak przygotowane ciasto ścieramy migdały. Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy na kostkę i mieszamy z cukrem i kardamonem. Przekładamy na starte migdały.Płatki migdałowe wkładamy na roztopione masło, mieszamy i przekładamy na rabarbar. Pieczemy 20-25 minut. Po kuchni rozchodzi się boski zapach kardamonu...


    wg. "Moje gotowanie"

1 komentarz:

  1. Coś dla mojego męża, fana rabarbaru w cieście.

    OdpowiedzUsuń

Bloglovin