29 sierpnia 2014

Sos pomidorowy wg siostry Anastazji

Szaleństwo pomidorowe trwa nadal:) Dzisiaj sos pomidorowy jako dodatek do wędlin, sałatek, zapiekanek. No to do dzieła;)


Składniki;

  • 1,5 kg pomidorów,
  • 2 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1 łyzka soli,
  • 1/2 łyżeczki ielonego pieprzu,
  • 1/2 łyzeczki cynamonu,
  • papryka mielona do smaku,
  • ocet do smaku



Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu HanuśZZ
Po przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy SKWORCU


Wykonanie;

Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut.


    źródło :Przetwory i dania mięsne siostry Anatazji"






Pora na pomidora!

1 komentarz:

  1. Świetny sos! Dziękuję za dodanie przepisu do akcji :)

    OdpowiedzUsuń

Bloglovin