NAJNOWSZE POSTY

Śliwki w kruszonce

Ostatnio bardzo mało nas...praca zawodowa pochłania bardzo:) Zgodnie z obietnicą testowaliśmy dla Was tym razem coś z magazynu "Moje Gotowanie". Placek rewelacja...polecamy naprawdę szczerze:)



Składniki;

  • 30 dkg maki,
  • 10 dkg cukru,
  • łyżeczka mielonego cynamonu,
  • 15 dkg zimnego masła,
  • 1 jajko,
  • 50 dkg śliwek




Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU


Wykonanie;

Masło, cukier i cynamon mieszamy razem. Dodajemy pokrojone masło i jajko, Zagniatam ciasto opuszkami palców tworząc kruszonkę. Odkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie myjemy i drylujemy śliwki. Połowę kruszonki wysypujemy na dno tortownicy, naciskając wylepiamy gładki spód,Na nim rozkładamy śliwki i posypujemy resztą kruszonki. Pieczemy 35=40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.


    /źródło " Moje Gotowanie" wrzesien 2014/

2 komentarze: