NAJNOWSZE POSTY

Sernik różany z malinami

Składniki na tortownicę o średnicy 15 cm:

·   0,5 kg sera na serniki - z wiaderka
·    4 jajka
·    1 szklanka cukru pudru różanego 
·    100 ml śmietanki 30 % lub 36 
·    2 łyżki mąki pszennej
·    świeże maliny


Przygotowanie:

·   spód tortownicy wyłożyć papierem
·   piekarnik nagrzać do 175 stopni
·   do misy miksera dodać ser, cukier, mąkę, śmietankę i dokładnie zmiksować
·    wbijać po 1 jajku, każde miksując około 1 minuty
·     przelać do formy i piec w 175 stopniach około 15 minut, zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i  piec przez kolejne 1 godzinę i 45 minut
·   wyłączyć piekarnik, studzić jeszcze przy uchylonych drzwiczkach około 15-20 minut, następnie  zostawić do całkowitego wystgnięcia na blacie, wstawić na całą noc do lodówki
·   udekorować świeżymi malinami i miętą tuż przed pdoaniem, delikatnie posypać z wierzchu różanym pudrem


Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Twory Przetwory J Dziękuję I pozdrawiam EweJ




Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej: