Oto jak przygotować i spożywać żelatynę – włączenie tego prostego składnika żywnościowego do codziennej diety może mieć cały szereg korzyści zdrowotnych, a co najważniejsze nie stwierdzono istotnych skutków ubocznych.
Składniki:
- Dwie łyżeczki żelatyny w proszku (około 5 gram)
- Jedną czwarta szklanki zimnej wody
Instrukcja:
Wymieszać żelatynę z wodą w godzinach wieczornych i pozostawić na całą noc.
- Z rana powinieneś otrzymać przezroczystą galaretkę, którą można spożywać na śniadanie z jogurtem, miodem lub świeżym sokiem.
- Powtarzaj ten proces codziennie przez okres jednego miesiąca i zobacz, jak z dnia na dzień ból jest coraz słabszy.
Opcjonalnie:
Można dodać do galaretki przyprawy przeciwzapalne, takie jak pieprz cayenne lub kurkuma.
żródło Zdrowe Poradniki