Uwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu. Sałatka z wędzonego pstrąga z bobem na rukoli i roszponce, to jest to.
Roszpunka - jest bardzo wartościowym warzywem, ponieważ w czasie zimy dostarcza związków mineralnych, żelaza, a także witamin A i C.
Składniki:
- 1 pstrąg wędzony
- bób mrożony 400g
- 1 papryka żółta
- 1 pomidor
- 1 cebula czerwona
- mix sałat, u nas rukola z roszponką
- oliwa
- sól, pieprz
Wykonanie:
Bób wrzucić na wrzątek i ugotować bez rozmrażania. Ostudzić i obrać ze skórki. Sałatę opłukać, rozłożyć na talerzu. Paprykę, pomidora i cebulę pokroić. Na sałatę położyć paprykę, pomidor, bób, na wierzch kawałki pstrąga i pokrojoną cebulę. Skropić oliwą i przyprawić.
0 komentarze:
Prześlij komentarz