NAJNOWSZE POSTY

Krówki

Bo my kochamy jeść krówki;)


Składniki;
  • 450 g brązowego cukru,
  • 120 ml mleka,
  • 230 g masła orzechowego,
  • 110 g masła,
  • szczypta startej gałki muszkatałowej,
  • ziarna z laski wanilii,
  • 300 g cukru pudru,



Wykonanie;

Formę 20x20 wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z gałką muszkatałową. Dodajemy cukier i mleko. Podgrzewamy 5 minut nie mieszając. Zdejmujemy z ognia masę. Dodajemy masło orzechowe, ziarenka wanilii. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy przesiany cukier puder. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Wylewamy na formę. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki.

   źródło " Ciasta i ciasteczka"Twój Styl

2 komentarze: