2 lutego 2015

Domowa czekolada

Jak dla nas rewelacja...
...znikła bardzo szybko jeszcze w trakcie sporządzania:)


Składniki;


  • 1 szklanka mleka,
  • 100 g masła,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 200 g mleka w proszku,
  • 3 łyżki kakao,




Wykonanie;

Gotujemy mleko. Dodajemy do niego masło i mieszamy aż sie rozpuści. Dosypujemy cukier i kakao. Mieszamy na ogniu aż powstanie jednorodny, ciemnobrązowy płyn. Ściągamy z ognia. Dodajemy mleko w proszku. Miksujemy aż znikną wszystkiee grudki. Wylewamy na formę i do lodówki.



4 komentarze:

  1. Dzieki za wajny i prosty przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. coś cudownego
    zapraszamy do nas
    blotodlazuchwalych.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm pycha!:)
    Zapraszam do siebie na zupę krem z poeczonych buraków!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Zapraszam!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. zrobiłam dziś czekoladę według tego przepisu ale nie chce stwardnieć.. po 9 godzinach nadaje się tylko do jedzenia łyżeczką.. :( jak to możliwe? w smaku cudo ale konsystencja.. ech.. :(

    OdpowiedzUsuń

Bloglovin