Pyszne, słodkie, a przede wszystkim banalne w przygotowaniu. Homemade Malibu robi u mnie furrorę;) Co prawda nie jest to prawdziwe,ale likier kokosowy z tego przepisu jest boski w smaku. Warto samemu przygotować. Myślę, że podbije serca Pań;)
Składniki;
Wykonanie;
Wiórki zalewamy alkoholem na noc. Po tym czasie odcedzamy. Do blendera wlewamy mleko skondensowane i alkohol. Miksujemy i już;)
Składniki;
- 100 g wiórek kokosowych,
- puszka mleka skondensowanego,
- 1/2 l wódki,
Wykonanie;
Wiórki zalewamy alkoholem na noc. Po tym czasie odcedzamy. Do blendera wlewamy mleko skondensowane i alkohol. Miksujemy i już;)
6 komentarze:
mleko skondensowane słodzone?
ja daje slodzone;)
a co z wiórkami ,też je zblendować razem z mlekiem i alkoholem ?czy wyrzucamy ?
usuwamy:)
Do butelki przelewamy bez wiórów już?
tak juz bez
Prześlij komentarz