POSTY

Wiśnie z kokosem

Muszę się przyznać, że uzależniłam się z mężem od robienia przetworów. To super sprawa;) Lubię patrzeć jak zapełnia się nasza piwniczka w Starym Sączu;) Dzisiaj dalej na tapecie wiśnie...tym razem z kokosem;)


Składaniki;

  • 1 kg wydrylowanych wisni,
  • 7 dkg wiórków kokosowych,
  • 1 kg cukru żelującego 1:1,
  • 50 ml likieru kokosowego,
Po kokos zapraszam do SKWORCU



Wykonanie;

Wydrylowane wisnie zasypujemy wiórkami oraz cukrem żelującym. Odstawimy na 4 godziny.Następnie zagotowujemy i gotujemy 5 minut. Likir dodajemy pod koniec gotowania.Przekładamy do słoiczkow i pasteryzujemy 15 minut.



    wg. "Moje gotowanie-Przetwory i nalewki"

W wiśniowym sadzie 2014