Nie miałam poziomek więc zastąpiłam malinami a potem przelałam przez sitko, żeby pozbyć się pestek:)
Składniki:
800 g miąższu z arbuza,
80 g świeżych poziomek, lub poziomek z syropu,
sok z jednej cytryny,
kieliszek wódki,
180 g cukru,
kieliszek wódki,
180 g cukru,
Wykonanie:
Oczyśćcie miąższ arbuza z pestek i włóżcie go do miksera, a następnie dodajcie cukier, poziomki świeże lub z syropu, wódkę, świeży sok z cytryny, a następnie zmiksujcie ze sobą wszystkie składniki na gładką masę.
Wkładamy do zamrażalnika na 1,5 godz. Po tym czasie, wówczas, gdy masa zacznie się powoli zamrażać należy co godzinę mieszać ją. Cały proces mrożenia i mieszania powinien trwać około czterech godzin.
Smacznego!
Oczyśćcie miąższ arbuza z pestek i włóżcie go do miksera, a następnie dodajcie cukier, poziomki świeże lub z syropu, wódkę, świeży sok z cytryny, a następnie zmiksujcie ze sobą wszystkie składniki na gładką masę.
Wkładamy do zamrażalnika na 1,5 godz. Po tym czasie, wówczas, gdy masa zacznie się powoli zamrażać należy co godzinę mieszać ją. Cały proces mrożenia i mieszania powinien trwać około czterech godzin.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz