Macie już dość przetworów? Ja jeszcze nie ale :)Dzisiaj leczo do słoików..
- 0,5 kg pieczarków,
- 1 czerwona papryka,
- 1 cebula,
- 1/2 kg pomidorów,
- cukinia,
- sól,
- pieprz,
- papryka w proszku,
Po przyprawy zapraszam na SKWORCU
- Po śliczne naklejki zapraszam do sklepu HanuśZZ
Pieczarki kroimy w kostkę, z papryki i cukinią ,wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Pomidory sparzyć zdejmujemy z nich skórkę, kroimy w ćwiartki. Cebule pokroić w kostkę. Pieczarki , paprykę pomidory i cukinię podlewamy woda i dusimy. Cebulę dodajemy do duszących się warzyw. Podgotowujemy razem do miękkości, dolewając wody według potrzeby. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku:)
3 komentarze:
Lecza się najadłem w życiu, ale takiego dobrego jeszcze nie jadłem, świetny przepis!
PensjonatGaborek
jak długo pasteryzujemy?
okolo 20 minut
Prześlij komentarz