Składniki:
- 2 szklanki fasoli
- ćwierć szklanki bulionu
- 3\4 szklanki mąki pszennej
- jajo
- 2 łyżeczki suszonego cząbru
- sól
Wykonanie:
Umytą fasolę zalać wodą i odstawić na noc.Następnego dnia ugotować (ale nie rozgotować), osączyć i ostudzić. Przepuścić fasolę przez maszynkę, dodać jajko, mąkę, sól, bulion, cząber, dokładnie zagnieść. Z ciasta uformować wałek, pokroić na skośne kawałki jak na kopytka, wrzucić do osolonej wody i gotować 5 -7 minut od momentu wypłynięcia. Osączyć i polać stopionym masłem. Podawać z surówką z kiszonej kapusty.
4 komentarze:
Super pomysł. Muszę wypróbować takie kluseczki :)
Witam, Dziś ostatni dzień konkursu, w którym do wygrania kosz pełen zakupów. Zapraszam do zabawy i miłego dnia życzę:)
http://potravel.pl/2014/01/03/konkurs-3/
dziwne ? to samo zdjecie ten sam przepis przed chwila sprawdzalam ktos od kogos zgapil prosze sprawdzic strona smaker
proszę jeszcze raz obejrzeć wpis, autorem wpisu na SMAKER.PL są aniolywkuchni :)
pozdrawiam serdecznie
Prześlij komentarz