Składniki;
- 150 g mąki,
- 2 łyżeczki nasion kardamonu,
- 120 g miękkiego masła,
- 200 g cukru,
- 3 jajka,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli
Wykonanie;
Rozgnieciony w moździerzu kardamon mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia i solą. Masło ucieramy z cukrem. Wbijamy po jednym jajku stale ubijając.Mieszankę mąki powoli dodajemy do masy jajecznej ubijając. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni około 40 minut, Do tzw. suchego patyczka.
4 komentarze:
Raz eksperymentowałam z kardamonem. Wyszło pysznie, więc muszę powtórzyć :)
Też za kardamonem przepadam, takie ciasto musiało smakować wybornie :)
się piecze.... cudnie pachnie :))
Popełniłam :) pysznie pachnie i wygląda już w piekarniku :))
Prześlij komentarz