Składniki;
- 5 czerwonych papryk,
- marchewka,
- cebula,
- 2 łyżki oliwy,
- 800 ml bulionu,
- pestki słonecznika,
- jabłko,
- sól, pieprz,
- miód,
- ocet jabłkowy,
Po pestki słonecznika i przyprawy zapraszam do SKWORCU
Wykonanie;
Paprykę marchew i cebulę oczyszczone kroimy drobno. W garnku rozgrzewamy olej i chwilę smażymy warzywa.Wlewamy bulion i od zawrzenia gotujemy15 minut. Pestki słonecznika prażymy na patelni.Obrane jabłko ścieramy do zupy. Doprawiamy solą, pieprze,. miodem, octem jabłkowy,Posypujemy pestkami.
/źródło Moje gotowanie/wrzesień 2014/
1 komentarze:
Podoba mi się dodatek jabłka, musiała bardzo ciekawie smakować :)
Prześlij komentarz