To jedna z najlepszych babek na świecie. Będzie nam się zawsze kojarzyć z dzieciństwem. Jest naszą kolejną propozycją na zbliżające się Święta Wielkanocne.Delikatna i puszysta...Smacznego;)
25 dkg margaryny,
6 jaj,
30 dkg mąki,
1 cukier waniliowy,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
20 dkg cukru,
6 łyżek śmietany / u nas jogurt naturalny/,
1 łyżeczka kakao,
Wykonanie;
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym żółtku, po każdym dobrze miksując. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia, naprzemiennie ze śmietaną. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Do 1/3 ciasta dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do przygotowanej foremki wlewamy jasne ciasto a następnie ciemnie - delikatnie dociskając drewnianą łopatką. Pieczemy ok. 40 minut.
Skladniki;
25 dkg margaryny,
6 jaj,
30 dkg mąki,
1 cukier waniliowy,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
20 dkg cukru,
6 łyżek śmietany / u nas jogurt naturalny/,
1 łyżeczka kakao,
Wykonanie;
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy po jednym żółtku, po każdym dobrze miksując. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia, naprzemiennie ze śmietaną. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Do 1/3 ciasta dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do przygotowanej foremki wlewamy jasne ciasto a następnie ciemnie - delikatnie dociskając drewnianą łopatką. Pieczemy ok. 40 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz