Składniki;
- 1,5 szklanki maki tortowej,
- 3/4 szklanki cukru,
- 3 jajka,
- 1/2 szklanki oleju,
- 1łyżeczka proszku do pieczenia,
- szklanka borówek,
Wykonanie;
Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając już łyżką ,nie mikserem. ,wylać do blaszki 20x20 cm. Położyć na wierz owoce nie za dużo około 1 szklanki. Piec 180 stopni około 40 minut.
6 komentarze:
Pyszne, aż slinka leci
pycha:)
:)
Uwielbiam borówki i mam to szczęście, że mogę pójść i zerwać je sobie z krzaczka. Pyszne ciacho :)
Nie tylko szybko i proste, ale jak smacznie :)
Przepis dodaję do akcji
Pozdrawiam ;)
Prezentuje się niezwykle kusząco :)
Prześlij komentarz