Składniki na 12 porcji;
- 256g mąki
- 1 laska wanilii
- 120g rabarbaru
- 50g migdałów w płatkach
- 10g proszku do pieczenia
- 1g soli
- 50g cukru
- 160ml mleka
- 45ml oleju
- 1 jajko
Wykonanie;
W Misce 4,5l utrzeć jajko z cukrem i nasionami wanilii wydobytymi po rozcięciu laski wanilii. Następnie dodać sól, mleko, olej i przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę. Następnie dodać migdały. Rabarbar obrać Obieraczką , pokroić w kostkę nożem i dodać do ciasta.
Całość delikatnie wymieszać, wlać do Silikonowych Babeczek, wypełniając każdy otwór do ok. 1/2 objętości. Piec w nagrzanym do 195 st.C piekarniku przez 15 minut. Gotowe babeczki ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Składniki;
- 120ml śmietany 36%
- 2g żelatyny
Wykonanie;
100ml śmietany ubić a kolejne 20ml podgrzać i rozpuścić żelatynę. Ubitą śmietanę połączyć ze śmietaną z żelatyną i odstawić do lodówki na 30 min.
0 komentarze:
Prześlij komentarz