NAJNOWSZE POSTY

Babeczki z Rabarbarem

Zaczynamy sezon na rabarbar:)


Składniki na 12 porcji;



  • 256g mąki
  • 1 laska wanilii
  • 120g rabarbaru
  • 50g migdałów w płatkach
  • 10g proszku do pieczenia
  • 1g soli
  • 50g cukru
  • 160ml mleka
  • 45ml oleju
  • 1 jajko

Wykonanie;

W Misce 4,5l utrzeć jajko z cukrem i nasionami wanilii wydobytymi po rozcięciu laski wanilii. Następnie dodać sól, mleko, olej i przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę. Następnie dodać migdały. Rabarbar obrać Obieraczką , pokroić w kostkę nożem i dodać do ciasta.
Całość delikatnie wymieszać, wlać do Silikonowych Babeczek, wypełniając każdy otwór do ok. 1/2 objętości. Piec w nagrzanym do 195 st.C piekarniku przez 15 minut. Gotowe babeczki ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.





SOS DO BABECZEK:)

Składniki;

  • 120ml śmietany 36%
  • 2g żelatyny


Wykonanie;

100ml śmietany ubić a kolejne 20ml podgrzać i rozpuścić żelatynę. Ubitą śmietanę połączyć ze śmietaną z żelatyną i odstawić do lodówki na 30 min.





                            Źródło Tupperware