15 marca 2014

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Chrupiące sałatka o każdej porze roku, zawsze świeża i pełna witamin. Nie wzbudza wyrzutów sumienia związanych z nadmiarem kalorii;) Tak wiec reasumując...szybka, zdrowa , dietetyczna na lunch z dodatkiem ryby...

Składniki:

  • 1 opakowania mix sałat,
  • 120 g wędzonego pstraga,
  • garść rukoli,
  • łyżka czarnego sezamu,
  • 2 duże rzodkiewki,
  • 1 kłącze selera naciowego,
  • 1/2 zielonego ogórka,


Dresing orientalny;

  • 8 łyżek oliwy,
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego,
  • kawałek startego imbiru,
  • sok z połowy limonki,
  • szczypta pieprzu cayenne,
  • łyżeczka carry,



Wykonanie;
Na mieszance sałat i rukoli układamy poszarpanego pstraga, plastry rzodkiewki i ogórka oraz selera. Posypujemy sezamem. Składniki na dresing mieszamy ze sobą i gotowe;) Smacznego...


                                     Źródło " Kuchnia"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bloglovin