Robię je po raz pierwszy w życiu:) jestem ciekawa efektu:) Przepis dostałam od koleżanki, która ciągle je robi.
Składniki:
pomidory,
olej roślinny,
zioła,
czosnek,
sól,
Przygotowanie:
Pomidory kroję na połówki i łyżką usuwam pestki z gniazdem nasiennym. Pomidory tak przygotowanie wykładam na blasze wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową. Przed włożenie do blachy posypujemy je lekko solą. Piekarnik nastawiłam na 90 stopni C z termoobiegiem i susze;) Blachę wyjmuję, kiedy pomidory są już dość mocno pomarszczone. Teraz do słoików, dodajemy zioła, czosnek i zalewamy dosyć ciepłym olejem.Każdy z nich dosyć szybko zamykam i odwracam do góry dnem, aby w ten sposób same się wekowały.
Suszone pomidory
Published On
środa, września 04, 2013
By
Unknown
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz