Składniki;
- 2 szklanki maki krupczatki,
- 2 szklanki maki pszennej,
- 2 szklanki cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżeczki sody,
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika,
- 3 łyżeczki kakao,
- 3 jajka,
- 2 szklanki letniego mleka,
- 1,5 szklanki oleju,
- 5 łyżek miodu
Po przyprawy zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCU
Wykonanie;
Suche składniki mieszamy razem. Mokre składniki razem. Na koniec łączymy je razem. Miksujemy. Wylewamy na dużą blachę lub dwie keksówki. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
5 komentarze:
Wygląda bardzo apetycznie! :)
Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji „Potrawy świąteczne” na zBLOGowanych. Gromadzimy tam wszystkie najciekawsze świąteczne potrawy.
Zaczynam go robic:)
Na jaka blaszkę ten wypiek?
ja robilam w kwadratowej...
Prześlij komentarz