Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam musli, szczególnie wykonane samemu, bez chemii i cukru. Zdrowe musli, które wymaga niewiele pracy,a wystarczy dodatek jogurtu naturalnego i mamy szybkie śniadanie..
Składniki:
4szkl.płatków owsianych,
1szkl. migdałów w płatkach,
1/2szkl. wiórków kokosowych,
1/4szkl.pestek dyni lub słonecznika,
1/2szkl.syropu klonowego,
2łyżki oleju,
1/2 łyżeczki soli,
1szkl. suszonych owoców np.żurawina, rodzynki, jagody goyi.
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem rozsypać płatki owsiane, migdały, wiórki, pestki słonecznika, posypać solą, wymieszać, polać syropem klonowym. W trakcie pieczenia (ok.30min, wyjąć blaszkę i przerzucając mieszać ziarna aż będą złotobrązowe i kruche. Po wyjęciu blaszki z piekarnika dodać suszone owoce, wymieszać wszystko razem, przełożyć do zamykanego pojemnika.
/źródło;" Moje sekrety kulinarne"/
0 komentarze:
Prześlij komentarz