Składniki:
- 1 główka kapusty włoskiej
- 20 dag kaszy jęczmiennej
- 10 dag ryżu
- 0,5 kg karczku
- 1 duża cebula
- sól, pieprz
- bulion
Wykonanie:
Kapustę sparzyć, z główki zdjąć liście i ściąć nerwy. Kaszę i ryż ugotować w osolonej wodzie al dente. Mięso zmielić, cebulkę zeszklić na oleju, dodać mięso i chwilę smażyć. Połączyć wszystkie składniki, doprawić masę według uznania. Spód garnka wyłożyć liśćmi kapusty, zawijać farsz w liście i układać ciasno w garnku. Zalać bulionem i gotować ok. 1 godzinę. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym.
3 komentarze:
Mój mąż uwielbia gołąbki, a wredna żona mu coś nie chce zrobić :D
Super i zdrowe :)
Myślę, że skoro nadarzyła się okazja, to trzeba się zmobilizować:-))
Prześlij komentarz