Składniki;
- 12 małych truskawek,
- 125 g masła,
- 75 g cukru,
- kilka kropel olejku migdałowego,
- 3 jajka,
- 175 g mąki,
- 75 g mielonych migdałów,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kremówki,
- cukier puder do posypania,
Wykonanie;
Truskawki opłukamy i usuwamy szypułki.Tłuszcz ucieramy z cukrem i olejkiem migdałowym, następnie dodajemy jajka ciągle miksując. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Łączymy z migdałami i na przemian z kremówką dodajemy do masy jajecznej. Do foremek wkładamy po 1 łyżce ciasta, po czym do każdej porcji wkładamy po 1 truskawce. Następnie wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości pozostałym ciastem. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 20-25 minut.
2 komentarze:
Ostatni raz robiłam muffinki z truskawkami w zeszłym roku, ale niedługo muszę coś takiego powtórzyć...
Bardzo ładnie wygląda :)
---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty
POLUBIONEEE SUPER BLOG
Prześlij komentarz