Składniki;
- 450 g brązowego cukru,
- 120 ml mleka,
- 230 g masła orzechowego,
- 110 g masła,
- szczypta startej gałki muszkatałowej,
- ziarna z laski wanilii,
- 300 g cukru pudru,
Wykonanie;
Formę 20x20 wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z gałką muszkatałową. Dodajemy cukier i mleko. Podgrzewamy 5 minut nie mieszając. Zdejmujemy z ognia masę. Dodajemy masło orzechowe, ziarenka wanilii. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy przesiany cukier puder. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Wylewamy na formę. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki.
źródło " Ciasta i ciasteczka"Twój Styl
2 komentarze:
pycha:)
suuuupeeeerrrrrrrr po prostu pycha::)))))))))))))))))) POLECAM:::)))))
Prześlij komentarz