Składniki;
Ciasto;
- 150 g mąki,
- jajko,
- ciepła woda,
- sól,
Farsz;
- 80 g suszonych grzybów,
- 30 g czerstwej bułki,
- bułka tarta,
- cebula,
- sól,
- pieprz
Wykonanie;
Składniki na ciasto zagniatamy. Ciasto wałkujemy i wycinamy literatką małe kółeczka.
Grzyby myjemy i moczymy na kilka godzin w wodzie. Po tym czasie gotujemy aż wyparuje wywar. . cebule drobno siekamy i przyrumieniamy na oleju. Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy.Przez maszynkę do mielenia przepuszczamy grzyby, cebulę i bułkę. Dodajemy trochę bułki tartej i przyprawiamy. uformowane uszka wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy do wypłynięcia. potem jeszcze około 2 minut.
1 komentarze:
Twoje uszka wyglądają uroczo . U mnie w weekend ruszy produkcja usze i pierogów, przyjedzie mama do pomocy i będziemy pomału wymyślać listę dań.
Prześlij komentarz