Keks pieczemy na święta, ale nie tylko wtedy.
Jest szybki do przygotowania i możemy go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota.
Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość...nasz jest marchewkowy.
Chcemy Was zachęcić do przygotowanie tego keksu...
...a co na Wielkanoc tez może być;)
Składniki;
4 jajka,
1 szklanka cukru,
4 szklanki startej marchewki,
2 szklanki mąki,
1 szklanka oleju,
1/2 łyżeczki soli,
przyprawa do piernika,
1/5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody,
bakalie
Wykonanie;
Utrzeć jajka z cukrem. Dodac olej, mąkę i wymieszać. Dodac rzyprawy i bakalie /nasz jest bez bakali/ . Na koniec dodajemy startą marchewkę. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 C
Przygotowanie krok po kroku KLIKNIJ TUTAJ
Przygotowanie krok po kroku KLIKNIJ TUTAJ
2 komentarze:
Wow ciekawe jak to smakuje,lubie marchewke na slodko i ja tez wole bez bakalii :)
marchewkowe wypieki mają świetny smak!
Prześlij komentarz