NAJNOWSZE POSTY

Grochówka fasolowa

Lubicie grochówkę?, bo ja tak. Świetnie rozgrzewa, pomimo, że jest bez „wkładki”. POLECAM!!! 


Składniki;
  • 300g fasoli, 
  • 2 litry wody, 
  • marchewka,
  • pietruszka,
  • kawałek selera, 
  • 3 ziemniaki,  
  • ząbek czosnku, 
  • cebula, 
  • bulion warzywny, 
  • liść laurowy, 
  • ziele angielskie, 
  • sól, pieprz,
  • łyżka majeranku,
  • łyżka mąki.


Wykonanie:

Fasolę namoczyć na noc, następnie gotować w wywarze warzywnym z dodatkiem, czosnku, cebuli, majeranku, ziela , liścia laurowego . Po pewnym czasie, jak fasola zaczyna robić się miękka, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zupę zagęszczamy,  przyprawiamy i gotowe. Smacznego!