POSTY

Wegetariański pasztet z " Jaśka"

Jako że nie jem mięsa lubię wszelkie wariacje na temat past i pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i serek, to zróbcie sobie taki pasztet, jest pyszny….

Składniki: 
  • 2 szklanki fasoli, 
  • 20dag pieczarek,
  • 2 cebule, ziemniak, 
  • marchew, pietruszka, 
  • kawałek selera, 
  • 2 jajka, 
  • czerstwa bułka, 
  • szklanka mleka, 
  • majeranek, 
  • sól, pieprz, 
  • słonecznik



Wykonanie:
 Fasolę namoczyć na noc, a następnie ugotować, cebulę i pieczarki poddusić na oleju, bułkę namoczyć w mleku, warzywa ugotować na parze. Wszystkie składniki zemleć, do otrzymanej masy dodać jajka, przyprawy nie żałować majeranku. Wyłożyć do foremki, wierzch obficie posypać  słonecznikiem i położyć kawałki masła. Piec w 180 stopniach przez godzinę.Smacznego!!!