NAJNOWSZE POSTY

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Wegetariańskie, czy z mięsem, z wszystkimi rodzajami kasz.......my po prostu kochamy gołąbki.

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 20 dag kaszy jęczmiennej
  • 10 dag ryżu
  • 0,5 kg karczku
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz
  • bulion



Wykonanie:

Kapustę sparzyć, z główki zdjąć liście i ściąć nerwy. Kaszę i ryż ugotować w  osolonej wodzie al dente. Mięso zmielić, cebulkę zeszklić na oleju, dodać mięso i chwilę smażyć. Połączyć wszystkie składniki, doprawić masę według uznania. Spód garnka wyłożyć liśćmi kapusty, zawijać farsz w liście i układać ciasno w garnku. Zalać bulionem i gotować ok. 1 godzinę. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym.


3 komentarze:

Ola Wilczek pisze...

Mój mąż uwielbia gołąbki, a wredna żona mu coś nie chce zrobić :D

ILoveBake.pl pisze...

Super i zdrowe :)

Unknown pisze...

Myślę, że skoro nadarzyła się okazja, to trzeba się zmobilizować:-))