NAJNOWSZE POSTY

Spaghetti z tuńczykiem

To tradycyjne włoskie danie, którego jesteśmy fankami, w spolszczonej wersji.....

Porcja dla 4 osób

Składniki:
2 puszki pomidorów bez skóry
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku 
cebula 
    oliwa
    świeża bazylia lub zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    paczka makaronu spaghetti (500g)

    Wykonanie:
    W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i przecier, podsmażyć. Dodać pomidory i gotować na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Następnie dodać tuńczyka, zioła i chwilę podgotować. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, rozłożyć na talerze i  polać sosem.






    2 komentarze: