NAJNOWSZE POSTY

Pstrąg wędzony z bobem na sałacie


Uwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu. Sałatka z wędzonego pstrąga z bobem na rukoli i roszponce, to jest to.
Roszpunka - jest bardzo wartościowym warzywem, ponieważ w czasie zimy dostarcza związków mineralnych, żelaza, a także witamin A i C.

Składniki:
  • 1 pstrąg wędzony
  • bób mrożony 400g
  • 1 papryka żółta
  • 1 pomidor
  • 1 cebula czerwona
  • mix sałat, u nas rukola z roszponką
  • oliwa
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Bób wrzucić na wrzątek i  ugotować  bez rozmrażania. Ostudzić i obrać ze skórki. Sałatę opłukać, rozłożyć na talerzu. Paprykę, pomidora i cebulę pokroić. Na sałatę położyć paprykę, pomidor, bób, na wierzch kawałki pstrąga i pokrojoną cebulę. Skropić oliwą i przyprawić.







 

0 komentarze: