NAJNOWSZE POSTY

Ciasto ucierane z borówkami

Środek lata a to oznacza, że nadszedł czas na borówki. Są wszędzie....ale cena tego roku zwala z nóg przynajmniej w naszym rejonie.A my mamy jeszcze tyle pomysłów na wykorzystanie ich. Cóż mimo to jak tu się nie skusić:) Ciasto jest szybkie i banalnie proste...takie lubię;)))

Składniki;
  • 1,5 szklanki maki tortowej,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 3 jajka,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szklanka borówek,

Wykonanie;



Jajka ubijać mikserem z cukrem około 10 min, potem pomału wlewać oliwę i znowu ucierać piec minut. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do masy mieszając już łyżką ,nie mikserem. ,wylać do blaszki 20x20 cm. Położyć na wierz owoce nie za dużo około 1 szklanki. Piec 180 stopni około 40 minut.


Słodkie jagodowe lato