Składniki;
- 200 g margaryny,
- 500 g mąki,
- szklanka cukru pudru,
- 4 żółtka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki śmietany,
Beza kokosowa;
- szklanka cukru,
- 4 białka,
- 80 g wiórek kokosowych
- 300 g borówki amerykańskiej
Po wiórka kokosowe zapraszam do SKWORCU...przyprawy wysokiej jakości:)
Wykonanie;
Zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce. Borówki myjemy i osuszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórka kokosowe.. Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na owoce wykładamy bezę kokosową. A na bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego;)
2 komentarze:
Mmm, wygląda wspaniale :)
Prawdziwa bajka :) Uwielbiam połączenie kokosów z jagodami - pyszności!
Przepis dodaję do akcji
Pozdrawiam ;)
Prześlij komentarz