Składniki;
- 15 dkg mąki,
- 7 łyżek masła,
- sól,
- cebula,
- puszka pomidorów,
- 700 g dyni pokrojonej w kostkę,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- tymianek,
- oregano,
- oliwa,
- sól, pieprz, cukier
Wykonanie;
Z mąki, masła, soli i 2 łyżek zimnej wody zarabiamy ciasto i odstawiamy do lodówki.Cebule obieramy i siekamy.Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na patelnie cebule, po chwili dynię.Smażymy około 5 minut.Dodajemy przecier pomidorowy i zioła.Następnie dodajemy pomidory z puszki.Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Ciasto wykładamy na foremkę . Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ciasto pieczemy 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i wylewamy farsz. Pieczemy jeszcze przez 30-40 minut.
1 komentarze:
prezentuje się pysznie!
Prześlij komentarz