NAJNOWSZE POSTY

Ciasto czekoladowo-imbirowe

Naszym zdaniem rewelacja...posmak imbiru, kawałki czekolady...mniam:)


Składniki;

  • 2/3 kostki masła,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1/4 szklanki miodu,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżeczki mielonego imbiru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/4 łyżeczki sody,
  • 2 gorzkie czekolady,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli




Wykonanie;

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Miksujemy masło, cukier i miód razem.Dodajemy jajka i wanilie.Suche składniki mieszamy razem, dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy suche z mokrymi składnikami. Ciasto jest bardzo gęste. Przekładamy na foremkę i pieczemy około 30 minut. do suchego patyczka.



2 komentarze: