9 stycznia 2015

Czekoladowa krówka z granatem

Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!


Składniki;

  • puszka mleka skondensowanego,
  • 500 g czekolady u nas gorzkiej ale możecie użyć też mleczną,
  • 1 granat



Wykonanie;

Czekoladę z mlekiem skondensowanym podgrzewamy do rozpuszczenia. Część owoców granatu  mieszamy z masą czekoladową.Wylewamy na wcześniej przygotowaną blaszkę. Pozostały granat wysypujemy na wierzch. Wkładamy do lodówki i po 2 godzinach możemy już kroić nasze krówki.


8 komentarzy:

  1. Chyba zostałam namówiona i nie będę czekać i dokładac w zapomnienie tylko zrobię dzisiaj. Skłądniki wszystkie mam w domu, a myślę, ze w tej prostocie tkwi siła!

    OdpowiedzUsuń
  2. Połaczenie idealne jak dla mnie, jadłam raz w zyicu niebo w gebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba muszę zakazać sobie czytania słodkich postów... Pysznie wygląda i nawet nie chcę myślec jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie to połączenie też często gości na stole. Wspaniała słodycz
    Pozdrawiam


    Zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  5. czy mleko ma byc slodzone?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja dalam nie...ale mysle ze odzone tez ok

      Usuń
    2. ok, dziekuje bardzo

      Usuń

Bloglovin