NAJNOWSZE POSTY

Jaglanka warzywna z suszonymi pomidorami

Kaszę jaglaną lubimy we wszystkich zestawianiach z różnymi dodatkami. Was także zachęcamy do eksperymentowania z tą  pyszną i najzdrowszą z kasz...


Składniki:

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 1 żółta papryka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki pasty paprykowej (u nas domowej roboty)
  • pomidory suszone w oliwie
  • sól, pieprz
  • oliwa


Wykonanie:

Kaszę wsypać do garnka i prażyć na sucho przez chwilę, mieszając. Następnie dodać 2 szklanki wody, posolić i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn i będzie miękka.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojona cebulę i selera, przesmażyć, dodać pokrojoną paprykę i razem dusić do miękkości. Ugotowaną kaszę wymieszać z pastą paprykową, warzywami z patelni i pokrojonymi w paseczki pomidorami. Doprawić i zajadać. Smacznego!!!




1 komentarze:

Foodmania pisze...

świetna i zdrowa propozycja, a kasza jaglana to naprawdę królowa kasz- smakuje rewelacyjnie w każdym wydaniu!