Składniki;
- 20 dkg mąki pszennej,
- 5 dkg maki kartoflanej,
- 10 dkg masła,
- 12 dkg cukru pudru,
- sok z cytryny,
- cukier waniliowy
- 5 jajek,
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
- kakao
Relacja z pieczenia babki - KLIKNIJ TUTAJ
Śliczna patera do kupienia - TUTAJ
Wykonanie;
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy po żółtku ciągle miksując. Dodajemy sok z cytryny i wanilię Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ubijamy białka i stopniowo dodajemy do masy delikatnie mieszając. Odkładamy trochę masy do drugiej miseczki i dodajemy kakao. Białą masę wylewamy do keksówki. Kupkami kładziemy na wierzch masę kakaową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 45 minut, do suchego patyczka.
1 komentarze:
Mmm, bardzo takie lubię :)
Prześlij komentarz