NAJNOWSZE POSTY

Marchewkowy keks na Wielkanoc

Keks pieczemy na święta, ale nie tylko wtedy. 
Jest szybki do przygotowania i możemy go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. 
Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość...nasz jest marchewkowy. 
Chcemy Was zachęcić do przygotowanie tego keksu...
...a co na Wielkanoc tez może być;)


Składniki;

4 jajka,
1 szklanka cukru,
4 szklanki startej marchewki,
2 szklanki mąki,
1 szklanka oleju,
1/2 łyżeczki soli,
przyprawa do piernika,
1/5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka sody,
bakalie


Wykonanie;

Utrzeć jajka z cukrem. Dodac olej, mąkę i wymieszać. Dodac rzyprawy i bakalie /nasz jest bez bakali/ . Na koniec dodajemy startą marchewkę. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 C


Przygotowanie krok po kroku KLIKNIJ TUTAJ


2 komentarze:

Wow ciekawe jak to smakuje,lubie marchewke na slodko i ja tez wole bez bakalii :)

Foodmania pisze...

marchewkowe wypieki mają świetny smak!