22 listopada 2015

Chipsy z jarmużu

Chipsy te nie wymagają sporo pracy jednak są zaskakująco pyszne. Bardzo popularne są w Kanadzie gdzie można je dostać niemal w każdym sklepie. Pokochają je nie tylko wegetarianie - również mięsożercy i dzieci, które na ogół nie lubią nic zielonego!

Składniki;

  • jarmuż,
  • sól morska,
  • oliwa

Wykonanie;

Jarmuż rozkładamy równomiernie na blaszce. Posypujemy solą i skrapiamy oliwą. Suszymy w piekarniku w temperaturze 50 stopni około 2-3 godzin



2 komentarze:

  1. moja mama robiła chipsy z jarmużu, coś genialnego!

    OdpowiedzUsuń
  2. Widuje je od czasu do czasu na blogach...
    Chyba wreszcie trezba bedzie sprobowac, bo wygladaja mocno zachecajaco...
    :)

    OdpowiedzUsuń

Bloglovin