NAJNOWSZE POSTY

Buraczki z papryką

Kolejny  przepisów mojej mamy przekazywanych z matki na córkę. Może mało wyszukany ale sprawdzony i niezawodny pomysł na dodatek do obiadu.Jest bardzo prosta a przy tym bardzo smaczna;) Polecam..

Składniki:

6 kg buraczków,
1 kg czerwonej papryki,
7 dużych cebul,
1/2 szklanka octu,
1 szklanka cukru,
1 łyżka soli,
1/2 l wody.

Przygotowanie:

Buraki ugotować w osolonej wodzie, obrać następnie zetrzeć na tarce (o grubych oczkach). Paprykę razem z cebulą pokroić w kostkę i sparzyć. Do utartych buraczków dodać paprykę, cebulę, ocet, cukier, sól, zalać wodą  gotować przez 5 minut. Następnie włożyć buraczki do słoików, zakręcić i pasteryzować przez 10 - 15 minut:)



1 komentarze:

Sylvia F. pisze...

Pamiętam moja Mama takie robiła ;) jak na zwykłe buraczki kręciłam nosem tak te uwielbiałam bardzo!