Składniki:
1 margaryna
1 szkl. cukru
5 jajek
2,5 szkl.mąki
cukier waniliowy
1 łyżka cynamonu
1 kg śliwek
Kruszonka
20 dkg mąki
10 dkg cukru
15 dkg margaryny
Składniki zagnieść i zetrzeć na tarce na wierzch ciasta
Ciasto
Miękką margarynę ucierać z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na
puch.Następie dodawać po jednym całym jajku cały czas miksując .Mąkę
wymieszać z proszkiem do pieczenia ,dodać do margaryny i wymieszać .Po
dokładnym wymieszaniu dodać cynamon i zamieszać .Blachę wyłożyć
papierem do pieczenia ,łyżką wyłożyć ciasto .Na cieście ułożyć
gęsto połówki wydrylowanych śliwek wstawić do piekarnika o temp,
185-190 stopni i piec 45-50 minut...
Ciasto ucierane ze śliwkami z kruszonką
Published On
niedziela, września 15, 2013
By
Unknown
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz