Jako że nie jem mięsa lubię wszelkie wariacje na temat past
i pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i serek, to zróbcie
sobie taki pasztet, jest pyszny….
Składniki:
- 2 szklanki fasoli,
- 20dag pieczarek,
- 2 cebule, ziemniak,
- marchew, pietruszka,
- kawałek selera,
- 2 jajka,
- czerstwa bułka,
- szklanka mleka,
- majeranek,
- sól, pieprz,
- słonecznik
Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, a następnie ugotować,
cebulę i pieczarki poddusić na oleju, bułkę namoczyć w mleku, warzywa ugotować
na parze. Wszystkie składniki zemleć, do otrzymanej masy dodać jajka, przyprawy
nie żałować majeranku. Wyłożyć do foremki, wierzch obficie posypać słonecznikiem i położyć kawałki masła. Piec w
180 stopniach przez godzinę.Smacznego!!!
0 komentarze:
Prześlij komentarz