Składniki:
- 3-4 małe buraki
- 5-6 ogórków kiszonych
- kawałek pora
- 100 g goudy
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- świeża natka pietruszki
- sól, pieprz
- pistacje lub orzechy włoskie
Buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podobnie postąpić z z serem i ogórkami, pamiętając, żeby te ostatnie odsączyć na sicie z nadmiaru soku. Pora pokroić w półplasterki i przelać wrzątkiem. Natkę pietruszki pokroić drobniutko i dodać do warzyw. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, doprawić solą i pieprzem, polać sałatkę i wymieszać. Wierzch posypać drobno pokrojonymi pistacjami. Smacznego!!!
0 komentarze:
Prześlij komentarz