Składniki;
- 1 kg sera
- 500ml mleka
- 4 łyżki oleju
- 2 budynie śmietankowe
- 30 dag cukru
- 5 żółtek
Kruchy spód:
- 2,5 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 margaryny
- 1 żółtko, 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie;
Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć na blachę. Ser przekręcić przez maszynkę. Budyń rozrobić w mleku, żółtka utrzeć z cukrem. Do żółtek, dodawać kolejno wszystkie składniki, połączyć za pomocą miksera. Masę serową wylać na ciasto i piec przez godzinę w 170 stopniach.
Przygotować pianę z białek, które nam pozostały z dodatkiem 3 łyżek cukru. Ubitą pianę połączyć z kokosem (15 dag), wyłożyć na ser i zapiec na złoty kolor około 15 -20 minut.
0 komentarze:
Prześlij komentarz