Składniki;
- 1 opakowanie pełnoziarnistych ciasteczek Petit Beurre,
- 6 łyżek masła,
- 480 g sera z wiaderka,
- 3 jajka,
- szklanka cukru,
- 1 łyżka cynamonu,
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU
Wykonanie;
Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze lub ręcznie. Roztapiamy masło i mieszamy z okruchami. Wykładamy przygotowana formę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni 5 minut. Do sernika dokładamy śmietanę cukier, wanilię, cynamon i jajka. Wszystko dokładnie miksujemy. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie zostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku około 45 minut.
1 komentarze:
Zakochałam się. Muszę zrobić! :)
Prześlij komentarz