...znikła bardzo szybko jeszcze w trakcie sporządzania:)
Składniki;
- 1 szklanka mleka,
- 100 g masła,
- 2/3 szklanki cukru,
- 200 g mleka w proszku,
- 3 łyżki kakao,
Wykonanie;
Gotujemy mleko. Dodajemy do niego masło i mieszamy aż sie rozpuści. Dosypujemy cukier i kakao. Mieszamy na ogniu aż powstanie jednorodny, ciemnobrązowy płyn. Ściągamy z ognia. Dodajemy mleko w proszku. Miksujemy aż znikną wszystkiee grudki. Wylewamy na formę i do lodówki.
4 komentarze:
Dzieki za wajny i prosty przepis :)
coś cudownego
zapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Mmm pycha!:)
Zapraszam do siebie na zupę krem z poeczonych buraków!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Zapraszam!:)
zrobiłam dziś czekoladę według tego przepisu ale nie chce stwardnieć.. po 9 godzinach nadaje się tylko do jedzenia łyżeczką.. :( jak to możliwe? w smaku cudo ale konsystencja.. ech.. :(
Prześlij komentarz