NAJNOWSZE POSTY

Kajmakowe serniczki na zimno

Maruda mąż w domu...ciepło, nie ma nic słodkiego...serniczki postały więc na potrzebe chwili:)


Składniki 

około 350 g sera (wiaderkowego)
 około 4-5 łyżek kajmaku
1 pełna łyżeczka żelatyny



Wykonanie

Żelatynę wsypać do miseczki, zalać 1 łyżeczką zimnej wody, wymieszać. Do misy miksera przełożyć ser i zacząć miksować na małych obrotach, dodając po 1 łyżce kajmaku. Żelatynę zalewamy 1 łyżką gorącej wody i mieszamy aż sie rozpuści. Dodajemy do miksującej się masy.Do kieliszków   wkładamy po 1 łyżeczce wiśni w syropie bądź innych owoców. Na to wykładamy masę serową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny do stężeniaja.



2 komentarze:

Mucha pisze...

pyszności! idealne na letnie dni :)

Unknown pisze...

Smak krówki to jeden z moich ulubionych ;) Pyszny, cudowny deser :)
Chyba wypróbuję ;)