Lubię jesieni. To dzięki niej kolejny już rok odkrywam na nowo dynię i z tygodnia na tydzień bezgranicznie się od niej uzależniam.
2 kg dyni,
350-450 g cukru,
sok z cytryny,
1 łyżeczka cukru z wanilią,
Kroimy dynię w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy sok z cytryny i cukier. Gotujemy aż zmięknie. Następnie blendujemy na puree, doprawiamy cukrem waniliowym i ewentualnie jeszcze cukrem zwykłym:)No i do słoików i pasteryzujemy przez 15 min..
2 kg dyni,
350-450 g cukru,
sok z cytryny,
1 łyżeczka cukru z wanilią,
Kroimy dynię w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy sok z cytryny i cukier. Gotujemy aż zmięknie. Następnie blendujemy na puree, doprawiamy cukrem waniliowym i ewentualnie jeszcze cukrem zwykłym:)No i do słoików i pasteryzujemy przez 15 min..
0 komentarze:
Prześlij komentarz